Zilele Culturale Maghiare din Timişoara prezintă, vineri, 27 septembrie (de la ora 18.00), în Sala Mare a Teatrului Maghiar, filmul „Banditul Whisky”.

Este vorba de povestea banditului Attila Ambrus care a jefuit 27 de bănci şi oficii poştale în Ungaria, strângând peste o jumătate de milion de dolari. Povestea sa este spusă de regizorul Nimród Antal, care a muncit la scrierea scenariului timp de trei ani.

Pentru acest demers, Antal l-a consultat pe adevăratul personaj, eliberat din închisoare în 2012, după 12 ani. Attila Ambrus s-a născut în Miercurea Ciuc, în România comunistă, guvernată de Nicolae Ceauşescu. Fiind orfan de mamă şi abandonat de tată, a emigrat ilegal, în Ungaria- călătorind sub un tren de marfă, unde a devenit portar pentru echipa de hochei din Budapesta.

În cele din urmă, a ajuns un fel de Robin Hood, un veritabil erou popular: spărgător de bănci, cu numeroase jafuri armate la activ, păcălind în permanenţă autorităţile, dar fără să facă niciodată vărsare de sânge.

După proiecţia filmului, publicul din Timişoara va avea ocazia să-l întâlnească pe Ambrus Attila – „Banditul Whisky”, invitat special la ZMT.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *